Selecteer een pagina

Volgens mij was het 2008. Ik heb terug gebladerd in mijn archief en kom daar ongeveer uit. Het moet mijn eerste column zijn geweest voor de wijkkrant. Wist ik veel waar ik toen aan begon. Ik had geen plan of geen route. Ik vond het leuk om te schrijven en kon dat op die manier doen. En het werd nog gepubliceerd ook! En nog gelezen ook getuige reacties die Byanca wel eens krijgt op het schoolplein.

En toen kwam het besef; daar zouden we een boekje van moeten maken. Daar zouden we een kaftje omheen moeten maken zodat het een mooi bundeltje wordt. Dan verdwijnt het tenminste niet zomaar in de oud papierbak maar kan het een plaatjes krijgen in de boekenkast. Mensen kunnen dan eens terugbladeren en lezen hoe het e.a. gegroeid is. Hoe snel de kinderen gegroeid zijn maar ook mijn eigen groei, de groei binnen mijn relatie met Byanca, het vallen en opstaan, het toch door (moeten) gaan. Het lachen maar ook het huilen. Het groeien dus eigenlijk. Daar komt het op neer.

Maart vorige jaar leverde ik columns aan bij een geïnteresseerde uitgever. ISJB.nl bood mij goede vooruitzichten, gaf mij energie en ik geloofde er heilig in. Ondanks vele beloften en herstarts heeft dat niets concreets opgeleverd en kortgeleden heb ik, veel te laat, daar zelf de stekker uitgetrokken. Het wekelijks aanschrijven van uitgevers ging door en wat denk je; met succes!

In Alkmaar zit een uitgeverij van toneelstukken (uitgeverij Vink). Een net gestarte dochter-onderneming (www.hollandmedia.eu, website nog niet online maar wel een redirect) wil mijn bundeltje uitgeven! Ik ben supertrots. En keiblij. En overdonderd, verrast. Een trage treinreis komt ineens in een stroomversnelling. Op bezoek geweest in Alkmaar, contract besproken, contract aangepast, contract getekend. Zo dat ging snel.
Coverontwerp? Niet zo moeilijk.  Dan moet ik bij Jasper Razenberg zijn van https://freelancecreative.nl/ zijn.

En zo is die trein ineens gaan rollen. En nog snel ook. Hou deze site (en mijn facebook-pagina) in de gaten want het duurt niet lang meer en dan kun je mijn bundel bestellen. Eindelijk iets moois om dat gekke 2020 mee af te sluiten.