Selecteer een pagina

In het schrijven spreekt men vaak over termen waar je als normaal mens niets mee kunt. Ze hebben het dan over contouren, schetsen, plot-ontwikkeling, karakter-uitdieping en dat soort termen meer. Termen waarvan je als lezer denkt; prachtig allemaal maar kan ik dat boek van jou nou al lezen?

Zover is het helaas nog niet. Ik heb nog een lange creatieve weg te gaan vol onbekende factoren die ik nu nog niet eens weet. Laat staan dat ik ze kan oplossen. Ik heb nog wel even tijd nodig.

En toch heb ik een mijlpaaltje bereikt. Uit alle (nou komen die termen, let op) bouwstenen heb ik stukken gekozen die bruikbaar genoeg zijn voor een start van mijn boek. Die bijdragen aan het beeld dat ik heb. Die een functie krijgen in het verhaal. Die in lijn zijn met de lijn die zich in mijn hoofd aftekent en die op papier aan het visualiseren ben. Ik had jullie gewaarschuwd; hier spreekt een schrijver en als ik zo nog even doorga dan spreek ik jullie weer, maar dan als lezer van mijn boek!